Υπερ-αγωγος Ηλιακης Θερμοτητας

Οι σωλήνες θερμότητας μπορεί να φαίνονται σαν μια νέα ιδέα, αλλά πιθανότατα τους χρησιμοποιείτε καθημερινά και δεν ξέρετε ακόμη. Οι φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούν συχνά μικρούς αγωγούς θερμότητας για τη καθοδήγηση της θερμότητας μακριά από την CPU, και το σύστημα κλιματισμού χρησιμοποιεί συνήθως αγωγούς θερμότητας για θερμική αγωγιμότητα.

 

Δομή και Βασική Αρχή

Αγωγός θερμότητας ηλιακής ενέργειας

 

 

 Η αρχή λειτουργίας του αγωγού θερμότητας είναι πραγματικά πολύ απλή

Ο σωλήνας θερμότητας είναι κενός σχεδόν το ίδιο με το ηλιακό σωλήνα.

Σε αυτή την περίπτωση ο σκοπός δεν είναι η μόνωση, αλλά να μεταβάλει την κατάσταση του υγρού στο εσωτερικό. Μέσα στο σωλήνα θερμότητας υπάρχει μια μικρή ποσότητα καθαρού νερού και μερικά ειδικά πρόσθετα.

Στο επίπεδο της θάλασσας το νερό βράζει σε 100°C (212°F), αλλά αν ανεβείτε στην κορυφή του βουνού η θερμοκρασία βρασμού θα είναι μικρότερη από 100 ° C (212°F).

Αυτό οφείλεται στη διαφορά της πίεσης του αέρα.

Με βάση αυτή την αρχή του βρασμού του νερού σε χαμηλότερη θερμοκρασία με τη μείωση της πίεσης του αέρα μπορούμε να επιτύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με την εκκένωση του σωλήνα θερμότητας. Οι σωλήνες θερμότητας που χρησιμοποιούνται σε ηλιακούς συλλέκτες AP έχουν σημείο βρασμού μόνο 30°C (86°F). Έτσι, όταν ο σωλήνας θερμότητας θερμαίνεται πάνω από 30°C (86°F) το υγρό εξατμίζεται. Αυτός ο ατμός αναδύεται γρήγορα στην κορυφή του σωλήνα μεταφοράς θερμότητας. Δεδομένου ότι η θερμότητα χάνεται στο συμπυκνωτή (κορυφή), ο ατμός συμπυκνώνεται για να σχηματιστεί ξανά σε υγρό και επιστρέφει στο κάτω μέρος του σωλήνα θερμότητας για να επαναλάβει άλλη μια φορά τη διαδικασία.