Συχνες Ερωτησεις


1. Είναι η θέρμανση νερού με ηλιακή ενεργεια μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στο φυσικό αέριο,στο πετρέλαιο ή στην ηλεκτρική ενέργεια;

Η ηλιακή ενέργεια δεν πρέπει να θεωρηθεί ως απόλυτη λύση στο φυσικό αέριο στο πετρέλαιο ή στην

ηλεκτρική ενέργεια, αλλά μάλλον ως ένα συμπλήρωμα, εναλλακτικα Η ηλιακή ενέργεια δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την ανάγκη για θέρμανση με φυσικό αέριο ,πετρέλαιο ή ηλεκτρικό, καθώς υπάρχουν ημέρες με λίγο φως ήλιου. Κατά μέσο όρο μεσα σε ένα χρόνο, ένα σωστο ηλιακό σύστημα μπορεί να παρέχει το 60% -90% των αναγκών σε ζεστό νερό ενός νοικοκυριού,περισσότερο ζεστο νερο παράγεται το καλοκαίρι. Το σύστημα ζεστού νερού μπορεί εύκολα να αυτοματοποιηθεί έτσι ώστε το ζεστό νερό να είναι εξασφαλισμένο ανεξάρτητα από τα επίπεδα ηλιακού φωτός.( με δεξαμενες αδρανειας)

 

2. Πόσο καιρό θα πάρει για να αποσβέσω την επένδυση μου;

Οι ηλιακοί συλλέκτες EasySolar είναι πολύ πιο προσιτoί από πολλούς άλλους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Για μια οικογένεια 4 ατόμων, η μέση τιμή ενός πλήρους συστήματος μπορεί να είναι ιση με ένα σύστημα φυσικού αερίου. Ανάλογα με την θέση σας (ηλιακή επίπεδα) και την τρέχουσα χρήση ζεστού νερού, η ετήσια καταναλωση ηλεκτρικής ενέργειας ή εξοικονόμηση αερίου θα διαφέρουν. Ωστόσο, σε ένα κανονικό νοικοκυριό που δαπανά το 25% του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματός του για παραγωγή ζεστού νερού, το συνολικό κόστος της αγοράς μπορεί να καλυφθεί το ταχύτερο σε 3-5 χρόνια μέσω χαμηλότερων λογαριασμών του ρευματος. Θα κάνει σίγουρα σημαντική εξοικονόμηση κατά τη διάρκεια της ζωής του ηλιακού θερμοσίφωνα.

 

3. Μπορούν οι ηλιακοί συλλέκτες EasySolar να χρησιμοποιηθούν σε συνθήκες ψύχους;

Ναι. Οι συλλέκτες EasySolar μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε χαμηλές θερμοκρασίες -30°C, αν και οι επιδόσεις είναι πολύ μειωμένες σε τόσο ακραίες συνθήκες. Η παραγωγή της θερμότητας επιτυγχάνεται ακόμη και σε ήπιες συνθήκες υπό το μηδέν.

 

4. Τι θα συμβεί αν ένας από τους ηλιακούς σωλήνες έχει σπάσει;

Πρώτον, οι σωλήνες είναι πολύ ισχυροί και δεν είναι εύκολο να σπάσουν, αλλά αν συμβεί το χειρότερο , οι ηλιακοί σωλήνες μπορούν να αντικατασταθούν πολύ εύκολα. Είναι φθηνοί και διαθέσιμοί στον τοπικό σας διανομέα EasySolar. Οι ηλιακοί συλλέκτες EasySolar μπορούν να λειτουργήσουν με πολλούς σπασμένους σωλήνες, αλλά η απόδοση θα μειωθεί, γι 'αυτό συνιστάται οι σπασμένοι σωλήνες να αντικαθιστώνται αμέσως.

 

5. Το νερό θα θερμαίνεται σε μια συννεφιασμένη μέρα;

Ναι. Αν και η παραγόμενη θερμότητα του ηλιακού συλλέκτη μειώνεται κατά τις συννεφιασμένες ημέρες, θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να παρέχει θέρμανση. Εάν είναι μια βαριά συννεφιασμένη ημέρα ή βρέχει, τότε περισσότερο αέριο ή ηλεκτρική ώθηση μπορεί να απαιτηθεί για να διατηρήσει το νερό στην απαιτούμενη θερμοκρασία. Το σύστημα αυτό θα πρέπει να αυτοματοποιηθεί έτσι ώστε να μην ανησυχείτε για την αυτονομία του ζεστού νερού σε μια βροχερή μέρα.

 

6. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα ηλιακό συλλέκτη με το υπάρχον σύστημα ζεστού νερού μου;

Κανονικά ναι. Απλός ο μεταγενέστερος εξοπλισμός βαλβίδων μπορεί συχνά να χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψει στην ηλιακή θέρμανση να συνδεθεί με την υπάρχουσα είσοδο του κρύου νερού σας. Εάν η δεξαμενή σας δεν μπορεί απευθείας να αποδεχθεί την είσοδο, μια πρόσθετη δεξαμενή αποθήκευσης μπορεί να εγκατασταθεί για την προθέρμανση του κρύου νερού πριν από την είσοδό του στην υπάρχουσα δεξαμενή.

 

7. Οι ηλιακοί συλλέκτες μπορεί να μην είναι αισθητοί στη στέγη;

Οι συλλέκτες EasySolar είναι πολύ λεπτοί και μπορούν να τοποθετηθούν στη στέγη εφαπτόμενες. Από απόσταση φαίνονται σαν φεγγίτης. Ίσως χρειαστεί να ελέγξετε με το δήμο σας σχετικά με τους περιορισμούς κατά την εγκατάσταση του ηλιακού συλλέκτη στο κτίριό σας.

 

8. Μπορούν οι ηλιακοί συλλέκτες EasySolar να τοποθετούνται σε επίπεδη επιφάνεια;

Ναι, μπορεί να τοποθετηθεί σε επίπεδη στέγη, ή στο έδαφος, χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο πλαίσιο ανοξείδωτου χάλυβα στην οροφή. Ο συλλέκτης θα πρέπει να εγκατασταθεί σε τουλάχιστον 20° γωνία για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη λειτουργία των σωλήνων θερμότητας.

 

9. Πώς μπορώ να προστατέψω τον ηλιακό μου σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν;

Αν έχετε σύστημα που λειτουργεί σε περιοχές με θερμοκρασίες υπό το μηδέν τότε η προστασία από το πάγωμα πρέπει να εφαρμοστεί. Το πιο εύκολο μέσο για την πρόληψη από την παγωνιά είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ελεγκτή με ρυθμίσεις για χαμηλή θερμοκρασία, έτσι όταν η θερμοκρασία στο σύνδεσμο πέσει κάτω από την προκαθορισμένη θερμοκρασία (5°C /40°F), η αντλία θα κυκλοφορήσει, θερμαίνοντας τον συλλέκτη με νερό από το κάτω μέρος της δεξαμενής αποθήκευσης. Η αντλία δεν θα λειτουργεί συνεχώς, μόνο περιοδικά, η συχνότητα της οποίας θα εξαρτηθεί από την εξωτερική θερμοκρασία. Σε εξαιρετικά κρύες περιοχές, ένας κλειστός βρόχος, χρησιμοποιώντας ένα μίγμα γλυκόλης / νερού μπορεί να είναι κατάλληλος.

 

10. Ο ηλιακός συλλέκτης EasySolar κινδυνεύει από πυρκαγιά κατά τη διάρκεια καυτού, ξηρού καιρού;

Όχι, όλα τα εξαρτήματα του ηλιακού συλλέκτη EasySolar είναι προγραμματισμένα για υψηλή θερμοκρασία και είναι μη εύφλεκτα, ώστε ακόμη και κατά τη διάρκεια ισχυρού φωτός με την αντλία κυκλοφορίας απενεργοποιημένη, το σύστημα θα είναι ασφαλές. Η πλειοψηφία των εξαρτημάτων του ηλιακού συλλέκτη είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο, γυαλί ή υαλοβάμβακα. Ο πολλαπλός σύνδεσμος πρέπει να είναι εφοδιασμένος με βαλβίδα εκτόνωσης θερμοκρασίας, η οποία θα αποτρέψει τη θερμοκρασία του πολλαπλού συνδέσμου άνω των 99 °C / 212°F.

 

11. Μπορεί ο ηλιακός συλλέκτης EasySolar να θερμάνει νερό σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία;

Ναι, σε καλές καιρικές συνθήκες οι ηλιακοί συλλέκτες EasySolar μπορούν να φέρουν το νερό σε σημείο βρασμού. Σε γενικές γραμμές αυτό δεν είναι σωστό και έτσι το σύστημα θα πρέπει να σχεδιαστεί για να παρέχει μια καθημερινή αύξηση της θερμοκρασίας της τάξης των 25-30°C (45-54°F) το καλοκαίρι. Το να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σύστημα που μπορεί να φέρει το νερό μέχρι να 60°C /141°F μέσα σε μια μέρα δεν είναι λογικό, γιατί αν το ζεστό νερό δεν χρησιμοποιείται για μία ημέρα, την επόμενη μέρα το σύστημα θα βράζει και πετάει ζεστό νερό μέσω της βαλβίδας εκτόνωσης. Αυτό είναι τόσο σπατάλη ενέργειας όσο και νερού! Παρακαλούμε επιλέξτε λογικά το μέγεθος του ηλιακού συστήματος θέρμανσης νερού για να διασφαλίσετε τη βέλτιστη απόδοση και την ελάχιστη σπατάλη του νερού.

 

12. Τι συντήρηση απαιτείται για τον ηλιακό συλλέκτη;

Υπό κανονικές συνθήκες, δεν είναι απαραίτητη η συντήρηση του συστήματος. Λόγω του σχήματος των σωλήνων οι τακτικές βροχοπτώσεις και ο άνεμος διατηρούν τους σωλήνες καθαρούς. Αν ένας σωλήνας σπάσει θα πρέπει να αντικατασταθεί. Αυτό, όμως, είναι μια φθηνή και εύκολη δουλειά. Καθένας μπορεί να εγκαταστήσει ένα νέο σωλήνα (με παράλληλη συμμόρφωση προς τους τοπικούς κανονισμούς υγείας και ασφάλειας). Οι συλλέκτες EasySolar μπορούν να λειτουργήσουν με πολλούς σπασμένους σωλήνες, ωστόσο η απόδοση θα μειωθεί ελαφρά.

 

13. Μπορούν οι συλλέκτες EasySolar να χρησιμοποιηθούν για μεγάλης κλίμακας παραγωγή ζεστού νερού;

Ναι, οι συλλέκτες EasySolar μπορούν να συνδεθούν σε σειρά ή παράλληλα για να παρέχουν μεγάλης κλίμακας παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για εμπορικούς χώρους, όπως ένα σχολικό κτίριο, ένα ξενοδοχείο ή το γραφείο. Πραγματικά, δεν υπάρχει όριο στο μέγεθος του συστήματος, ωστόσο οι συλλέκτες δεν πρέπει να τοποθετούνται σε σειρά που να υπερβαίνει τους 150 σωλήνες , αλλιώς το νερό μπορεί να βράσει.

 

14. Μπορώ να θερμάνω την πισίνα ή το spa μου χρησιμοποιώντας ένα ηλιακό συλλέκτη EasySolar;

Οι συλλέκτες EasySolar είναι συλλέκτες υψηλής θερμοκρασίας, επομένως είναι ιδανικοί και για spa, καθώς ο όγκος του νερού είναι μικρός και οι απαιτήσεις για θερμότητα είναι σε υψηλά επίπεδα. Για πισίνες, ωστόσο, ο όγκος του νερού είναι πολύ μεγάλος και η άνοδος της θερμοκρασίας που απαιτείται είναι χαμηλός. Το κόστος της θέρμανσης για μια πισίνα χρησιμοποιώντας ηλιακό συλλέκτη (για οικιακή χρήση) μπορεί να είναι υψηλό. Για μεγάλες πισίνες, οι συλλέκτες EasySolar μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά βιώσιμο συμπλήρωμα του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου.

 

15. Οι ηλιακοί συλλέκτες με σωλήνες κενού είναι πιο αποτελεσματικοί από τους επίπεδους συλλέκτες;

Κατά τη σύγκριση των επιπέδων απόδοσης αιχμής μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ επίπεδης πλάκας και σωλήνων κενού, στην πραγματικότητα όμως είναι μεγαλύτερη. Κατά μέσο όρο πάνω από ένα χρόνο, ο συλλέκτη με σωλήνες κενού έχει ένα σαφές πλεονέκτημα. Τα βασικά σημεία είναι τα εξής:

 

1). Λόγω του κυλινδρικού σχήματος των σωλήνων κενού, οι σωλήνες είναι σε θέση να παρακολουθούν παθητικά τον ήλιο όλη την ημέρα. Οι επίπεδοι συλλέκτες παρέχουν μόνο μέγιστη παραγωγή ενέργειας το μεσημέρι όταν ο ήλιος είναι κάθετος στην επιφάνεια του συλλέκτη.

2). Ο αέρας απομακρύνεται από τον ηλιακό σωλήνα. Αυτό μειώνει σημαντικά την απώλεια θερμότητας από το εσωτερικό του σωλήνα. Ως αποτέλεσμα, ένας δυνατός άνεμος και οι κρύες θερμοκρασίες έχουν λιγότερη επίδραση στην απόδοση του συλλέκτη σωλήνα.

3). Οι συλλέκτες EasySolar μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν, χωρίς να ζημιωθεί το σύστημα. Τα επίπεδα συστήματα συχνά απαιτούν δαπανηρό "αντιψυκτικό" και πολύπλοκο σύστημα για να εγκατασταθούν.

4). Οι σωλήνες κενού είναι ισχυροί, μακράς διαρκείας, και αν είναι κάποιος σπασμένος, ανέξοδα και εύκολα μπορεί να αντικατασταθεί. Εάν ο επίπεδος ηλιακός συλλέκτης καταστραφεί, πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρος.

5). Λόγω της υψηλής αποδοτικότητας απορρόφησης της ηλιακής ακτινοβολίας, ακόμη και κατά την περίπτωση συννεφιάς, σε συνδυασμό με την εξαιρετική μονωτική ιδιότητα του ηλιακού σωλήνα, οι ηλιακοί συλλέκτες με σωλήνες κενού μπορούν να θερμάνουν το νερό όλο το χρόνο (ενίσχυση ασφαλείας από αέριο και ηλεκτρική ενέργεια εξακολουθεί να απαιτείται).

6). Λόγω των διαφόρων πλεονεκτημάτων του συλλέκτη με σωλήνες κενού σε σχέση με τους επίπεδους συλλέκτες, ένας μικρότερος συλλέκτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει την ίδια απόδοση θερμότητας. Για παράδειγμα, ένα τυπικό νοικοκυριό 4-5 ατόμων απαιτεί συνήθως μία δεξαμενή αποθήκευσης νερού 250-300L. Ανάλογα με την τοποθεσία σας, μόνο 30 σωλήνες κενού απαιτούνται για να παρέχουν όλες τις καλοκαιρινές ανάγκες για ζεστό νερό και ένα μεγάλο ποσοστό σε άλλες εποχές.

7). Επίπεδοι ηλιακοί συλλέκτες μπορούν να παράγουν παρόμοια απόδοση θερμότητας με συλλέκτες σωλήνων κενού, αλλά γενικά μόνο κατά τη διάρκεια ζεστών, ηλιόλουστων συνθηκών. Κατά μέσο όρο σε έναν ολόκληρο χρόνο, η θερμική ισχύς ενός ηλιακού συλλέκτη με σωλήνες κενού ανά καθαρή τετραγωνική επιφάνεια απορρόφησης, είναι μεταξύ 25% έως 40% μεγαλύτερη από ένα συλλέκτη με επίπεδη πλάκα.

 

16. Ποιος συλλέκτης έχει καλύτερη ανταποδοτικότητα σε σχέση με το ποσό των χρημάτων που δαπανούμε;

Αντί να ψάχνετε μόνο τα μέγιστα επίπεδα απόδοσης κατά τη σύγκριση των ηλιακών συλλεκτών, το κόστος ανά μονάδα παραγόμενης ενέργειας είναι πολύ πιο λογικό. Για παράδειγμα: Αν και ο Α συλλέκτης μπορεί να είναι 20% πιο αποτελεσματικός από ό,τι ο Β συλλέκτης, αν ο συλλέκτης Α είναι 30% πιο ακριβός, τότε ο Β συλλέκτης είναι στην πραγματικότητα μια καλύτερη επιλογή, καθώς η ανά kWh ενέργεια που παράγεται ανά ημέρα είναι φθηνότερη. Όταν ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης είναι η ανησυχία, όχι μόνο η τιμή ανά kWh των προϊόντων είναι σημαντική, αλλά και ολόκληρου του συστήματος. Σε αυτό οι ηλιακοί συλλέκτες EasySolar σας παρέχουν μεγαλύτερο πλεονέκτημα, καθώς οι συλλέκτες EasySolar είναι ποιοτικοί, πολύ εύκολο να εγκατασταθούν, έχουν εγγύηση είναι ποιο οικονομικοί, και αυτό μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά όσον αφορά το συνολικό κόστος εγκατάστασης.

 

17. Μπορεί οι ηλιακοί συλλέκτες να χρησιμοποιηθούν όταν το σύστημα παρουσιάζει στασιμότητα.

Ναι. Ο συλλέκτης ηλιακής ενέργειας easysolar προσαρμόζεται καλά όταν το σύστημα παρουσιάζει στασιμότητα Το ερώτημα είναι συχνό με ρωτούν αν ο ηλιακός συλλέκτης θα καταστραφεί όταν η αντλία θα σβήσει και το σύστημα παρουσιάζει στασιμότητα σε πολύ ήλιο – όχι αυτό δεν θα συμβεί, οι συλλέκτες είναι μελετημένοι να αντέχουν την στασιμότητα.

Πρέπει να θεωρηθεί οτι η μόνωση που χρησιμοποιείται στις σωληνώσεις κοντά στους συλλέκτες, είναι σε θέση να αντέξει θερμοκρασίες στασιμότητας.